Sunday, March 16, 2014

Sun and Fun

مرحبا





الجو اليوم رائع، و بلش الانقلاب الربيعي و هذا يعني انو برضو المزاج ببلش يتحسن، لانو انا اكيد من الناس اللي بحبو الربيع و الدفا و القعدة بره بالجنينة تحت الشمس حتى اعوض عن كل ايام البرد و الحبسة بالبيت
من اول الأشياء اللي بتخطر ببالي بهيك جو، أني اخبز اشي بنكهة الليمون او البرتقال لانه بعطيني شعور كتير فريش... طب كيف ازا كان خليط من الحمضيات مع الفراولة،،، الله على الجمال.
وأول اشي خطر ببالي اعمله هو مفينز الفراولة و الحمضيات، ازكى اشي ممكن تبلشوا في نهاركم مع كاسة شاي او فنجان القهوة الصباحي
وصفتي للمفينز كتير طرية و فريش و مميزة بنصحكم تجربوها، انا استخدمت البرتقال اليوم، بس انتو بتقدروا تستخدموا ليمون او المتوفر عندكم 




مفينز الفراولة و الحمضيات

 

٢ كوب طحين 
١\٢ ٢ ملعقة صغيرة بايكنج باودر 
١\٤ ملعقة صغيرة بايكنج صودا 
رشة ملح 
٣\٤ كوب سكر صغير الحبيبات
٢ بيضة حجم كبير 
٢ ملعقة صغيرة فانيللا 
برش برتقالة مع عصيرها 
١ أصبع زبدة (١٠٠غم) مذابة و مبردة 
٣\٤ كوب لبن 
١\٢ ١ كوب فراولة مقطعة مكعبات



للوجه 

١\٤ كوب طحين او شوفان 
٢ ملعقة كبيرة زبدة باردة 
١\٤ كوب سكر بني 
١ ملعقة صغيرة فانيللا
١\٤ كوب جوز مفروم خشن

الطريقة




شغلي الفرن على درجة حرارة ١٨٠ مئوية
- اخلطي مكونات الوجه مع بعض في صحن جانبي ما عدا الجوز، للحصول على قوام يشبه الرمل ثم نضيف الجوز و نحرك ثم نتركه جانبا
- اخلطي المواد الجافة مع بعض ( السكر، الطحين، البايكنج باودر، البايكنج صودا و الملح)
- اخلطي المواد السائلة مع بعض ( البيض، الزبدة، اللبن، الفانيللا و عصير و برش البرتقال)
- أضيفي المواد السائلة الى الجافة و نحرك بملعقة خشبية حتى تمتزج مع بعض مع بقاء بعض الكتل ... ملاحظة : يجب عدم المبالغة في الخلط و ذلك للحصول على مفينز طرية
نوزع خليط المفينز داخل الأكواب بالتساوي ثم نوزع حبات الفراولة المقطعة و اخيراً نضيف ملعقة صغيرة من خليط الوجه فوق كل كوب
نخبز في الفرن لمدة ٢٠-٢٥دقيقة او حتى يخرج العود الخشبي نظيفا عند غرسه بالوسط
نتركها جانبا لتبرد فوق شبك التبريد و تقدم بدرجة حرارة الغرفة




Helloooz,

Awesome weather today, spring is finally around the corner... And as a big fan of the season, I can't wait to have a big dose of sun and sit outside in the garden to enjoy the great warm breeze.
The 1st thing that hits my mind is to bake something fresh and citrusy... But what about mixing some strawberries too.... How beautiful !!!
I decided to make this fabulous muffin recipe that I used to have, Strawberry Citrus Muffin is the best way to start your day with your morning coffee or tea.
My recipe is very moist and scrumptious, today I used oranges but u can use lemon or whatever on hand. 

Strawberry Citrus Muffins


Ingredients:

Grated zest and juice of 1 orange
3/4 cup buttermilk
2 large eggs
2 tsp vanilla extract 
1 stick (8 Tablespoons) unsalted butter, melted and cooled
3/4 cup caster sugar 
2 cups all-purpose flour
2-1/2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon baking soda
Pinch of salt
1 cup strawberries – fresh, diced into cubes

For the topping 

1/4 cup flour or Oates 
1/4 cup brown sugar 
2 tablespoon cold butter, cut into small cubes 
1 teaspoon vanilla extract 
1/4 cup diced walnuts




Getting Ready:

Center a rack in the oven and preheat the oven to 180 degrees C.

Mix the topping ingredients ( except walnuts) together until resembles coarse sand then add walnuts and stir to combine and then set aside.
Whisk together all the wet ingredients in a bowl and set aside
In a large bowl, Whisk in the flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. Pour the liquid ingredients over the dry ingredients and, with a rubber spatula, gently but quickly stir to blend. Don’t worry about being thorough – the batter will be lumpy and bubbly, and that’s just the way it should be. Divide the batter evenly among the muffin cups.
Put some diced strawberries and a small teaspoon of the topping over each cup.
Bake for 22 to 25 minutes. When fully baked, the tops of the muffins will be golden and springy to the touch and a thin knife inserted into the centre of the muffins will come out clean. Transfer the pan to a rack and cool for 5 minutes before carefully removing each muffin from its mold.
Serve at room temperature

No comments:

Post a Comment